"Par cipela"

"Par cipela" 6. jula na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu, segmenta Međunarodnog festivala KotorArt, obilježiće još jedna predstava iz Srbije, u srijedu, 6. jula 2016. festivalskoj publici će se na Ljetnjoj pozornici predstaviti produkcija Dečje pozorište Subotica sa predstavom PAR CIPELA, po tekstu Pjera Griparia.

“Ova savremena priča je smiješno-tužna, baš kao i život. Nekome od vas učiniće se već viđena, drugima – sentimentalna, trećima – komična ili pak nedovoljno ozbiljna i dubokoumna. Međutim, sigurno vas neće ostaviti emocionalno ravnodušnima i nezainteresovanima, a čini mi se da je to najvažnije. Zato što pravog čovjeka odlikuje sposobnost da oko sebe čuje i razumije probleme drugih, da ne bude egoista", kaže o predstavi Todor Valov, dramaturg i reditelj ove predstave.

Valov ističe da su Tina i Nikola zaljubljeni par. Kao svi zaljubljeni, njih dvoje maštaju da provedu život zajedno, lijepo, bez problema. Jednostavno žele da budu srećni i zauvijek zajedno. Ali u realnom životu stvari se ne dešavaju uvijek tako, kao u mašti... Osim toga, Tina i Nikola nisu samo običan par zaljubljenih, oni su par novih cipela u izlogu jedne prodavnice i čekaju sa nestrpljenjem da krenu na svoj svadbeni put.

Ova mudra, životno istinita priča, navodi Valov, podsjeća nas da smisao ljudskog života određuje nešto najvažnije, najbolje i najljepše u njemu – Ljubav.

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jednu radionicu za djecu koja će se održati u sklopu pratećih aktivnosti tokom festivalskih, ali i predfestivalskih dana.

Riječ je o radionici plesnog teatra koju će u predfestivalskom periodu voditi Gea Erjavec, plesačica, koreografkinja i plesna pedagoškinja iz Ljubljane.

Radionica će se održavati od ponedjeljka, 27. juna do četvrtka, 30. juna u 18 lasova. Preporučeni uzrast je 9+ godina.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.