Da vam obrve ponovo budu guste i jake: Uradite samo ovo!
Ilustracija

Poslušajte savjet

Da vam obrve ponovo budu guste i jake: Uradite samo ovo!

Zdrave, guste obrve na cijeni su već nekoliko godina, što mnoge žene dovodi do ludila. Obrve kakve ima Lili Kolins postale su san svake žene. Ako ste odrasli u devedesetima, velika je vjerovatnoća da se i vi ubrajate u ovu grupu.

Naime, tada je bilo moderno imati obrve tanke poput crtica, u stilu Pamele Anderson pa smo ih čupali do besvijesti i ostavili trag koji je sada teško popraviti.

Nadu daju riječi stručnjaka, Sanie Vucetaj koja je za Marie Claire časopis objasnila kako je pretjerano čupkanje samo jedan od razloga zbog kojeg obrve ne rastu.

Sania tvrdi da većina žena obrve tretira poput kože lica, a ne kose, što je velika greška. Svi znamo da "zapušene" pore na vlasištu kose sprečavaju rast novih dlaka, a isto je i sa obrvama.

Na njih svakodnevno stavljamo losione, kremu, proizvode za obrve i sjenke, čime zatvaramo folikule i ne dozvoljavamo rast obrva.

Sania tvrdi da njeni klijenti, prema preporuci, izbjegavaju stavljanje krema i sličnih proizvoda na obrve i da su rezultati odlični.

Savjet: tretirajte obrve kao kosu, a ne kao kožu.

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.