Ovaj začin imate kod kuće, a niste svjesni šta sve može da liječi
Ilustracija

Alternativna medicina

Ovaj začin imate kod kuće, a niste svjesni šta sve može da liječi

Ako vjerujete u alternativnu medicinu, probajte ga.

Vjerovatno niste znali, ali jabukovo sirće sadrži kisjelinu koja nam pomaže pri lakšem apsorbovanju minerala i vitamina iz hrane. Djeluje protivupalno, usporava probavne enzime i reguliše nivo šećera u krvi.

UBLAŽITE UPALU GRLA

U šoljicu tople vode dodajte kašiku jabukovog sirćeta. Prema želji možete dodati zaslađivač.

OTJERAJTE DOKTORA JEDNOM ČAŠICOM JABUKOVOG SIRĆETA

Dnevno popijte dvije kašike jabukovog sirćeta. U slučaju da vam je ukus prejak razrijedite ga s malo vode ili soka. Ovo još pomaže kod visokog holesterola, poboljšava rad srca, reguliše krvni pritisak, reguliše nivo šećera u krvi.

RJEŠAVA PERUT

Prirodan i efikasan način rješavanja peruti. Potrebno je samo pomiješati pola šoljice mlake vode, 3 kašike meda i trećinu šoljice jabukovog sirćeta. Ovo sve stavite u bocu sa raspršivačem i ultracentrifugirati sve dok se med ne rastopi. U četiri dijela podijelite kosu.

Nakon što ste mješavinu nanijeli na tjeme, stavite je na cijelu glavu sve dok je ne potrošite. Kosu nakon toga zamotajte u plastičnu kesu ili kapu za tuširanje i ostavite tako 15 minuta. Isperite kosu. Jednom nedjeljno ponavljajte postupak, a rezultati su tu nakon dvije do tri nedjelje, prenosi portal Haber.ba.

NEPRIJATELJ AKNI

Napravite test na manjem dijelu kože kako bi provjerili jeste li preosjetljivi. Nakon što ste stavili malo jabukovog sirćeta na vrat ostavite 15 minuta. Ako nema reakcije, možete ga staviti i na lice.

Potrebno je razrijediti jabukovo sirće sa vodom u odnosu 1: 3. Na zahvaćeno područje čistom pamučnom blažinicom nanesite mješavinu i ostavite da djeluje oko 20 minuta, potom isperite. Dva do tri puta dnevno ponavljajte ovaj postupak sve dok akna ne nestane.

ZAUSTAVITE GRČEVE U NOGAMA

Prije odlaska u krevet pomešajte kašiku jabukovog sirćeta sa medom i polako popijte. Grčevi vas ne bi trebali više gnjaviti.

NAPOMENA: Podaci iz ovog teksta su informativne prirode i nemojte ih uzeti zdravo za gotovo. Savjetujemo vam da se prethodno konsultujete sa svojim ljekarom.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.