Piletina sa brokolijem i đumbirom
Ilustracija

Recept

Piletina sa brokolijem i đumbirom

Kombinacija sočne piletine, ljekovitog đumbira i soja sosa, jelo koje se lako sprema i još lakše jede.

Sastojci:

450g isjeckanog pilećeg bijelog mesa

2 čena bijelog luka

2 kašičice isjeckanog đumbira

1 šolja pilećeg bujona

3 kašike soja sosa

2 kašičice šećera

400g brokolija

2 kašičice kukuruznog skroba

Priprema:

1. U podgrijan i podmazan vok ili dublji tiganj dodajte isjeckan bijeli luk, đumbir i piletinu i pržite dok piletina ne porumeni.

2. Zatim dodajte 3/4 pilećeg bujona, soja sos i šećer. Promiješajte sve sastojke, poklopite i ostavite da se kuva oko 5 minuta.

3. Dodajte očišćen brokoli, poklopite i kuvajte još 5 minuta uz povremeno miješanje.

4. Pomiješajte kukuruzni skrob sa ostatkom pilećeg bujona i sipajte u tiganj. Kuvajte uz miješanje dok se sos ne zgusne.

Stvar ukusa

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.