Odbojkaši Crne Gore pobijedili i Španiju!

Sa sedam bodova idu u Tunis

Odbojkaši Crne Gore pobijedili i Španiju!

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Španiju sa 3:2 (25:27, 25:23, 25:18, 21:25, 15:13) u trećem kolu turnira Svjetske lige u Meksiko Sitiju i sa sedam bodova otputovaće na sljedeći turnir u Tunis narednog vikenda.

Viđena je nova drama, meč u pet setova, a na kraju su naši momci sa tri uzastopna poena iz bloka od 13:12 za Španiju došli do velike pobjede. Opet je blistao Marko Bojić, koji je bio naš najbolji igrač sa 31 poenom, ali je i ovaj trijumf pobjeda tima, jer se kapiten Ćaćić povrijedio na kraju prvog seta i nije mogao više da pomogne ekipi.

Selektor Boškan se odlučio da startni tehničar bude Strugar, primači kapiten Ćaćić i Božidar Ćuk, srednjaci Ječmenica i Gojko Ćuk, uz Bojića na poziciji korektora i libera Lakčevića.

Prvi set obilježili su preokreti. Od 8:5 za Crnu Goru na prvom, do 16:14 za Španiju na drugom tehničkom tajm autu, ali je tek nakon toga uslijedila drama. “Furija” je vodila 22:20, ali su naši odbojkaši preokrenuli na 24:22 i kontru set. Nisu iskoristili tri vezane set lopte, Španci jesu prvu i as udarcem nakon nesporazuma naših primača dobili set 27:25.

Da stvari budu još teže po naš tim, zglob je povrijedio kapiten Ćaćić, pa je selektor na teren poslao Marka Vukašinovića, a za našeg primača utakmica je u tom trenutku bila završena.

Ispušten prvi set i pored odlične situacije u finišu, uticao je naše odbojkaše. Španci su preko razigranih Ruiza i Valjene bukvalno letjeli po terenu i poveli 10:4. Međutim, u tim momentima je Crna Gora uhvatila priključak, vezala četiri poena, od čega dva iz bloka, a u seriju dobrih napada ušao je korektor Minić.

Španija je držala prednost do rezultata 21:19. Tada su opet naši dodali gas, preokrenuli na 22:21 i najavili novu dramu. Minić je kod 23:23 odlično prošao sa pozicije korektora, da bi iz kontre Bojić ostvario blok aut i Crna Gora se vratila u meč.

Finiš drugog seta bio je putokaz na igru naših momaka u trećoj dionici. Sve je funkcionisalo odlično, a već polovinom tog dijela igre poslije dva bloka Bojića za 14:10, bilo je jasno da je Crna Gora na dobrom putu da preokrene rezultat.

Strugar je sjajno kreirao igru, Španci nisu znali odakle im prijeti veća opasnost, da li kroz sredinu preko Gojka Ćuka i Milića, ili sa krajeva gdje je pored Bojića sa odličnom igrom nastavio Minić. Epilog takve igre je rezultat 25:18.

Četvrti set potpuno zasluženo je pripao Špancima. Vodili su od početka do kraja, imali šest poena prednosti, a praktično jedini trzaj naših momaka bio je u završnici kada su smanjili na 23:21.

U tom momentu je poen osvojio ubojiti Viljena, donio Španiji tri set lopte, a već prvu su pretvorili u izjednačenje u meču.

Peti set bio je dramatičan, iako se činilo da ga imamo u rukama. Blok je bio naše čarobno oružje u tom dijelu igre jer smo osvojili čak pet od 15 poena iz bloka. Najprije je sa dva bloka u situacijama jedan na jedan Božu Ćuk zaustavio najboljeg španskog igrača Viljenu, a onda su u završnici na već opisan način naši stigli do velikog trijumfa.

Osim sjajnog Bojića, istakao se i Minić sa 17 i Gojko Ćuk sa 13 poena, od čega čak šest iz bloka.

Sa druge strane, udarni tandem Viljena sa 30 i Ruiz koji je dodao 21 poen.

Crna Gora je osvojila sedam bodova na turniru u Meksiko Sitiju i sa realnim šansama da se plasira na završnicu u Frankfurtu otputovaće za Tunis gdje će odmjeriti snage sa domaćinom, Meksikom i Venecuelom, od petka do nedjelje.

Crna Gora – Španija 3:2 (25:27, 25:23, 25:18, 21:25, 15:13)

Crna Gora: Minić, Dabović, Babić, G. Ćuk, Strugar, Ćaćić, Lakčević (libero 1), Bojić, Radunović, B. Ćuk, Milić, Vukašinović, Ječmenica, Popović (libero 2).

Španija: Vihil, Viljena, Blaskez, Valkarsel, De Amo, Osorio, Ljabres (libero 1), Fornes, Himenez, Sabate, Limon, Tortahada, Sanljehi (libero 2).

Reprezentacija.me

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.