Neodoljivi video-snimak: Pomozite mi da se popnem! (VIDEO)
Foto: Screenshoot

Uspješno završena misija

Neodoljivi video-snimak: Pomozite mi da se popnem! (VIDEO)

Dva rakuna, nedavno snimljena u misiji u kojoj pomažu mladunčetu da se popne uz visoki, betonski zid, postala su pravi hit na internetu. Neodoljivi video-snimak zabilježio je slučajni prolaznik.

Jedan od rakuna nalazi se na vrhu betonskog zida, dok je za njega zakačen drugi rakun koji pokušava da podigne mladunče. Cijela misija trajala je nekoliko minuta, ali se uspješno završila.

Rakuni su poznati kao vrlo inteligentne i uglavnom noćne životinje. Zoolog Klinton Hart Merijem tvrdi da su rakuni porijeklom iz Sjeverne Amerike i da su dosta pametniji od lisica.

Poznati naučnik A. B. Dejvis je 1908. godine dokazao da rakuni mogu da shvate mehanizam otvaranja brave. Njegova studija pokazala je da su rakuni otvorili čak 11 od 13 veoma kompleksnih brava, kao i da su poslije nekog vremena čitav proces ponovili bez problema.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.