Crnogorski odbojkaši bolji i od Meksika!
Foto: oscg.me

Svjetska liga

Crnogorski odbojkaši bolji i od Meksika!

Crnogorski odbojkaši savladali su Meksiko 3:1 (25:19, 21:25, 25:21, 25:23) u drugom kolu turnira Svjetske lige u Meksiko Sitiju.

Uspjeli su izabranici Slobodana Boškana da naprave i drugi uspješan korak na startu Svjetske lige i pokazali da priče da žele na završni turnir nisu neutemeljene. Večeras je i publika bila protiv našeg tima, ali nije uspjela da ga spriječi da dođe do važne pobjede.

Odlično je Crna Gora odigrala uvodnu dionicu. Domaćin se držao do prvog tehničkog tajm auta kada je imao prednost 8:7, ali je ostatak seta prošao u dominaciji crnogorskih odbojkaša. Od rezultata 9:9 izabranici Slobodana Boškana osvojili su pet poena kada je na servisu bio Rajko Strugar, uz odličnu igru na mreži i polju i praktično prelomili set. Ostatak tog dijela igre protekao je u rutinskoj igri crnogorskog tima, a naročito su dominirali na mreži, gdje su osvojili pet poena iz bloka.

Finiš seta protekao je u potpunoj dominaciji Crne Gore. 

Držala je Crna Gora konstantno nekoliko poena prednosti tokom četvrtog seta. Na kraju je završnici iskoristila drugu meč loptu i sa 25:23 privela meč u svoju korist kraju, a prevagu je u odlučujućim trenucima donio dobar blok.

Marko Bojić je opet bio najefikasniji igrač sa 18 poena, dok je kapiten Vojin Ćaćić ostvario 15.

U posljednjem kolu turnira u Meksiko Sitiju Crna Gora će večeras od 23 sata po našem vremenu igrati protiv Španije.

Oba tima imaju po pet bodova pred taj duel, jer je „furija“ bila bolja od Njemačke sa 3:1.

Crna Gora – Meksiko 3:1 (25:19, 21:25, 25:21, 25:23)

Crna Gora: Minić, Dabović, Babić, G. Ćuk, Strugar, Ćaćić, Lakčević (libero 1), Bojić, Radunović, B. Ćuk, Milić, Vukašinović, Ječmenica, Popović (libero 2).

Meksiko: Meksiko: D. Vargas, Ramirez, M.Vargas, H.Ranhel (libero 1), Perales, Kvinjones, P. Ranhel, Barahas, Kordova, Agilera, Oreljana, Perdomo (libero 2), Duarte, Martinez.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.