Crnogorski odbojkaši savladali Njemačku
Foto:oscg.me

Svjetska liga

Crnogorski odbojkaši savladali Njemačku

Naši najbolji odbojkaši savladali su poslije dva sata i 20 minuta Njemačku na turniru Svjetske lige sa 3:2 (22:25, 25:22, 25:18, 21:25, 15:11) pred nekoliko stotina gledalaca u Meksiko Sitiju koji su tokom cijelog meča bodrili naše momke i na kraju ih uz ovacije ispratili u svlačionicu.

Teški vremenski uslovi onemogućili su igrače da serviraju jako, što je više odgovaralo našem timu, jer su Njemci poznati kao odlični na početnom udarcu. Na kraju je Crna Gora pogodila šest, a “panceri” nijedan as.

Najviše poena za naš tim ostvario je primač servisa Marko Bojić 30, dok je kapiten Vojin Ćaćić na svoj konto upisao 18 poena.

Sa druge strane 14 poena za Malesku, jedan manje osvojio je Vestfal.

Selektor naših odbojkaša Slobodan Boškan bio je zadovoljan zbog trijumfa nad Njemcima i prijatno iznenađen podrškom sa tribina koju je Crna Gora imala u Meksiko Sitiju, ali je istakao i da su je naši momci zaslužili.

“Koliko god da im nisu došli neki igrači, znao sam da su jaki jer imaju svoju školu u smislu taktike, tehnike i borbenosti, što se vidjelo u ovoj utakmici. Zadovoljan sam što smo pobijedili, čestitam svima, a naročito Rajku Strugaru, koju je dobio priliku da odigra cijelu utakmicu u Svjetskoj ligi. Svi su sjajno odigrali i borili se na pravi način i dali maksimum. Utakmica je bila uslovno rečeno mrtva, bez ritma, koji je uobičajen za odbojkaške utakmice. Ono što je zajedničko za nas, Njemce i Špance su uslovi. Nije se lako prilagoditi i igrati na 2200 metara nadmorske visine, plus put i vremenska razlika. Drago mi je što smo trijumfovali u takvim uslovima. Oba tima su slabo servirala, baš zbog tih uslova. Odlično se primao servis i poslije ostalo da se vidi ko će biti smireniji i lukaviji. Bili smo pravi u napadu, dobri u bloku i odbrani. Istakao bih Bojića, Ćaćića, Ječmenicu, Ćuka i stigli smo do važne pobjede”, rekao je Boškan.

U pojedinim trenucima Crna Gora je imala podršku sa tribina kao da igra pred svojim navijačima.

“Nisam očekivao ovakvu podršku Meksikanaca, ali smo neke igrali poene fenomenalno, ostavljali srce na terenu, što je publika prepoznala i zato je navijala za nas”, zaključio je Boškan.

U noći između subote i nedjelje od 3.30 Crna Gora će igrati protiv Meksika

Oscg.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.