Ove boje trebate nositi ako želite izgledati mršavije
Ilustracija

Ove boje trebate nositi ako želite izgledati mršavije

Svi imamo različite oblike tijela, stil i boju odjeće kojom prekrivamo određene dijelove našeg tijela.

Obično mislimo da je crna boja najbolja i da nas čini mršavijim, ali zavisno od oblika našeg tijela i druge boje mogu promijeniti naš izgled i veličinu također, pišeMetdaan.com. 

Figura jabuke

Za ovaj oblik tijela ako želite skrenuti pažnju sa vašeg struka, pun pogodak su tamnije boje na gornjem dijelu tijela, a na donjem svjetlije. Ova kombinacija skrenut će pogled sa vašeg struka na vaše noge čineći vaš stomak manje vidljivim. 

Kruškasta figura

Osobe sa ovim oblikom tijela imaju jake kukove. Osobe koje žele skrenuti pažnju sa ovog dijela tijela trebaju nositi tamniju odjeću u donjem dijelu tijela i svjetlije majice u gornjem. Ako budete nosili nešto sa naborima, rebalansirat će vašu figuru. 

Velike grudi

Ako nosite velike košarice i želite da smanjite naglasak sa njih, najbolji način je da izbjegnete zadebljane boje i crne obrasce. Umjesto toga nosite mornarske ili smaragdne majice.  

Ovi savjeti su samo smjernice. Vi trebate nositi ono u čemu se osjećate dobro i ugodno bez obzira na tip vašeg tijela. 

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.