Za samo 20 minuta imaćete kosu
Ilustracija

Odlične maske

Za samo 20 minuta imaćete kosu "kao iz reklame"

Sjajna i zdrava kosa vrlo je važna za lijep izgled, jer uzalud žena ima odličnu frizuru ako joj je kosa beživotna i suha.

Ovdje su tri načina kako da kosa izgleda kao iz reklame.

Jedan je za masku koja hrani kosu, drugi će ju učiniti mekanom, a treći recept odličan je za uklanjanje peruti s vlasišta. Osim što su svi sastojci prirodni, ovako ćete uštedjeti novac koji bi inače potrošili na razne preparate, a rezultat ne bi bio niti približno dobar. Ove maske za kosu koristite jednom sedmično - kosa će vam blistati. Pokušajte!

Hranjiva maska za kosu od avokada

Sastojci:

1 zreli avokado
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 jaje

Postupak: Miješajte sve sastojke dok smjesa ne postane glatka. Nanesite masku ravnomjerno na kosu od korijena do vrha. Ostavite da odstoji oko 20 minuta dok maska upije. Isperite toplom vodom.

Maska od aloa vere čini kosu glatkom i potiče rast

Sastojci:

1 list aloe vere
1 čajna kašičica bademovog ulja

Postupak: Razrežite list aloe vere list po sredini pa ga nasjeckajte pa umiješajte bademovo ulje. Nanesite smjesu na kosu i glavu omotajte plastičnom folijom ili vrećicom. Ostavite oko 20 minuta pa isperite kosu toplom vodom.

Maska od banane uklanja perut

Sastojci:

1 velika, svježa banana
1 kašičica meda

Postupak: Miješajte sve sastojke dok ne dobijete smjesu sličnu pire krumpiru. Nanesite na kosu i držite oko 20 minuta. Isperite toplom vodom, piše Bright Side .

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.