Američka kompanija
Ilustracija

U Sao Paulu

Američka kompanija "Uber" nudi gradski helikopterski prevoz

Američka transportna kompanija Uber je počela gradski helikopterski prevoz u Sao Paulu, najvećem gradu Brazila.

Direktor Ubera za komunikacije u Brazilu je u utorak rekao da je počeo jednomjesečni probni period službe "Uberkopter" koja nudi prevoz putnika između aerodroma, hotela i konferencijskih centara. Fabio Saba je rekao da helikopteri lete sa pet mjesta i sa četiri hotela. Saba je rekao da je to jedini takav servis Ubera u svijetu.

Uber je ranije prevoz helikopterom pružao tokom Filmskog festivala u Kanu, u Francuskoj, i Festivala Sandens, u Juti, SAD. On je rekao da je "Uberkopter" u partnerstvu s Grupom "Erbas", i da u Sao Paulu koristi tri helikopterska operatora. Cijena vožnje je od 17 do 80 dolara po osobi (15 do 70 eura).

Sao Paulo, sa više od 11 miliona stanovnika najveći grad ne samo Brazila, već i Latinske Amerike i južne Zemljine hemisfere, finansijski i trgovinski centar s najvećim bruto-domaćim prihodom južno od Ekvatora, poznat je po nepredvidivom vremenu, velikoj floti helikoptera i po žestokoj saobraćajnoj gužvi.

"Uber teknolodžis Ink" je američka multinaconalna kompanija sa onlajn transportatnom mrežom, koja ; razvija, iznosi na tržište i upravlja aplikacijom za mobilne telefone "Uber". Ta aplikacija omogućava klijentima da sa "pametnih telefona" pošalju zahtjev za prevoz koji se prenosi vozačima "Ubera" koji koriste sopstvena vozila. Ta usluga je sada dostupna u 449 gradova 66 zemalja širom svijeta.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.