Semifredo sa malinama
Ilustracija

Ledeni dezert

Semifredo sa malinama

Italijanski slatkiš, semifredo, ima teksturu polusmrznutog musa , a možete ga pripremati sa voćem, bademima, medom. .. U kombinaciji sa malinama ovaj ledeni dezert je jednostavno neodoljiv.

Sastojci:

4 jaja
1 šolja šećera
1 štapić vanile
250 ml neutralne pavlake
250 ml kisjele pavlake
150 g karamelizovanog badema
300 g malina ne odmrznutih potpuno

Priprema:

1. U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.

2. Isjeckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isijecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite sjemenke.

3. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mješalice masa ne bi smjela da se pomjera.

4. Polovinu smjese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smjese.

5. Dobro umotajte smjesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.

6. Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!

Stvar ukusa

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.