Fejsbuk će uskoro brisati fotografije sa vašeg profila, a ovo je jedina stvar koja može da vas izvuče iz ovog problema
Ilustracija

Fejsbuk će uskoro brisati fotografije sa vašeg profila, a ovo je jedina stvar koja može da vas izvuče iz ovog problema

Facebook bi uskoro mogao izbrisati fotografije sa vašeg profila koje ste možda i zaboravili, ili čak niste znali ni da postoje.

Te fotografije trenutno "žive" u privatnom folderu "Synced" ili "Synced from Phone" u vašim Facebook fotografijama.

Facebook je još 2012. godine pokrenuo dodatnu funckiju foto sinhronizacije koja automatski podiže fotografije s telefona u privatni album. Kompanija je tada željela da olakša način na koji možete da dijelite vaše fotografije na internetu kada to poželite.

Ali, Facebook je prošle godine započeo postepeno ukidanje te funkcije kako bi ohrabrio korisnike da preuzmu te fotografije i smjeste ih na računar, ali i da koriste njihovu aplikaciju "Moments".

Facebook će izbrisati sve fotografije koje su prethodno bile u folderu "Synced" osim ako ih korisnici ne preuzmu i prijave se na "Moments" gdje bi trebalo da ih prebace prije 7. jula.

Oni koji ne žele koristiti "Moments", a ipak žele da sačuvaju svoje fotografije, mogu odmah preuzeti te datoteke na svoj računar.

"Moments" je pokrenut u junu 2015. godine i obavlja sličnu atomatsku sinnhronizaciju sa nekoliko preokreta: skenira fotografije na vašem telefonu kako bi identifikovao lica i uporedio ih sa vašim prijateljima na Facebooku. Aplikacija "Moments" takođe grupiše fotografije po događajima kako biste mogli da ih direktno podijeliti sa ljudima koji su na njima označeni.

24sata.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.