Prvu nagradu na Festivalu dramskih amatera Crne Gore podijelile
Foto: Radio Bijelo Polje

Završeno 46. izdanje festivala

Prvu nagradu na Festivalu dramskih amatera Crne Gore podijelile "Idemo u lov" i "Porodične priče"

Predstave Idemo u lov i Porodične priče podjelile su prvu nagradu na 46. Festivalu dramskih amatera Crne Gore.

Idemo u lov, po tekstu Žorža Fejda, režirao je Goran Bjelanović, a izveli glumci Centra za kulturu iz Berana, dok je Porodične priče, tekstopisca Biljane Srbljanović, režirao Milovan Ćetković, a predstavio dramski studio Fama, Srednje mješovite škole “Vuksan Đukić” iz Mojkovca, prenosi Radio Bijelo Polje.

Drugo mjesto pripalo je predstavi Nije čovjek ko ne umre, po tekstu Velimira Stojanovića, u režiji Izeta Mulabegovića, u izvođenju Centra za kulturu iz Bijelog Polja, dok je treće mjesto osvojila predstava Ples pobjednika, autorski projekat Dragana Koprivice, u predstavljanju Studentskog teatra iz Podgorice.

Posebno priznanje za dugogodišnji autentičan, istrajan autorski doprinos razvoju dramskog amaterizma u Crnoj Gori i šire, žiri je dodijelio je Milovanu Ćetkoviću.

Dobitnik nagrade za najbolju režiju je Goran Bjelanović, a za autorski projekat Dragan Koprivica.

Za najbolju mušku i žensku ulogu nagradu su dobili Filip Medenica i Irina Kastratović.

Sejfo Seferović i ansambl DODEST dobitnik je nagrade za kolektivnu igru i scensko kazivanje.

Za partnerski odnos na sceni nagradu su osvojili Slađana Bubanja, Predrag Vukojević i Vlado Tomović, a nagrada za najbolju mušku epizodu pripala je Jusufu Bajramspahiću.

Nagrađeni za bravuru “Fuad Zaimović – Strela” su Paola Iritano, iz Berana i Iva Aćimić, iz Podgorice.

Najbolji mladi glumac je Vuk Pavićević, a najbolji najmlađi glumci Festivala su Vladana Vukotić, iz Podgorice i Matija Đukanović, iz Nikšića.

Milena Vračarić, iz Bijelog Polja, osvojila je nagradu za najbolju muziku, a Irvin Masličić i Asmer Rugovac, iz Berana, dobili su nagradu za najbolju scenografiju.

Nagrada za najbolji scenski govor pripala je Akordu iz Nikšića, a za najbolji kostim Jasmini Cvijović, iz Berana.

Predsjednik ovogodišnjeg FDA, reditelj Blagota Eraković, i članovi, glumac Slobodan Marunović i dramaturg Obrad Nenezić, konstatovali su da dramski amaterizam u Crnoj Gori ide krupnim koracima naprijed, naročito u autorskom pristupu projektima, kako u odabiru tekstova, tako i u režiji. Nenezić je istakao izuzetan doprinos mladih dramskih amatera, koji su, po njegovom mišljenju, garancija budućnosti Festivala.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.