Radionica instrumenata u sklopu Kotorskog festivala pozorišta za djecu
Ilustracija

Prateći program

Radionica instrumenata u sklopu Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jednu radionicu za djecu radionicu instrumenata koju će voditi slovenački kompozitor i reditelj Peter Kus, koja će se održati u sklopu pratećih aktivnosti tokom festivalskih dana, od 1. do 12. jula.

Petodnevna radionica za djecu i mlade, posvećena je stvaralaštvu i kreativnosti koje djeca mogu izraziti na pravim muzičkim instrumentima.

Kus i djeca će zajedno raditi na stvaranju muzičkog performansa „Bing, bang, bong“, koji će izvesti pred publikom po završetku radionice, 27. juna.

Peter Kus je kompozitor, reditelj lutkarskih predstava, graditelj instrumenata i predavač iz Ljubljane (Slovenija). U svojim novim projektima, on istražuje oblast u kojoj se muzika i pozorište susreću. Rezultat su lutkarsko-muzički performansi i predstave među kojima su Crna Kuhinja (Black Kitchen) (2004), Glas (The Voice) (2005), Tristan Vox (2006), Kralj sluša (A King Listens) (2007), Izgubljeni ton (The Lost Tone) (2010), Pjevajući zamak (The Singing Castle) (2011), Šuma pjesama (The Forest of Songs) (2012) i Bing, Bang, Boing – dječak koji pravi buku (2014). Predstave su učestvovale na brojnim internacionalnim festivalima i nagrađivane su brojnim priznanjima za muziku i originalnost.

Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činiće muzički, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcioniše kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.