Maska od meda i aspirina: Savršeno lice već za 3 sata!
Ilustracija

Efikasno domaće sredstvo

Maska od meda i aspirina: Savršeno lice već za 3 sata!

Jeste li znali da je obični aspirin odličan kozmetički preparat? Ljekovite maske za lice s aspirinom rastvorenim u vodi, uz redovnu upotrebu (ako nemate alergiju na njega), pretvaraju najproblematičniju kožu u zdravu, lijepu i sjajnu.

Zašto je aspirin toliko dobar za kožu

Sva tajna maske za lice s aspirinom je u glavnoj komponenti ovog lijeka – acetilsalicilnoj kisjelini koja ima široku primjenu u kozmetici:

– savršeno čisti kožu

– smanjuje lučenje lojnih žlijezda

– sužava pore na licu

– sprečava urastanje dlačica

– smanjuje upalne procese na licu

– sprečava stvaranje akni i bubuljica

Redovno čišćenje lica aspirinom smanjuje crvenilo i različite upalne nadražaje, dovodi do postupnog nestanka akni, poboljšava se ten i elastičnost kože!

Aspirin maske se preporučuju:

- za problematičnu kožu: bubuljice, akne, miteseri

– za masnu kožu: sužava pore i normalizuje rad lojnih žlijezda

– za stariju kožu: vraća elastičnost i zdrav ten

Maske s aspirinom ne preporučuju se: trudnicama, dojiljama, osobama sklonim alergijama (i na aspirin), ako na licu postoje otvorene rane i posjekotine.

Prije nego što isprobate djelovanje piling maske s aspirinom na licu, testirajte je na unutrašnjoj strani nadlaktice. Ako tokom dana nije došlo do negativne reakcije, možete je slobodno primijeniti na licu.

Piling maska s aspirinom

Sastojci: 1-2 tablete aspirina (andola), malo vode, kašičica meda

Priprema: Zdrobite aspirin, stavite prah u staklenu činiju. Dodajte nekoliko kapi vode, promiješajte. Dodajte kašičicu meda i sve ponovo dobro promiješajte.

Primjena: Nanesite masku na očišćeno lice i držite je desetak minuta. Malo masirajte kao kada radite piling. Isperite. Ne nanositi masku na područje oko očiju, gdje je koža vrlo nježna. Na početku tretmana masku koristiti 2-3 puta nedjeljno, kod problematične kože. Poslije će biti dovoljno jednom nedjeljno. Nakon desetak dana uvidjećete fantastične rezultate: koža lica će biti obnovljena, a ten ujednačen. Upale će nestati, a pore će biti očišćene.

Varijacija aspirin maske za suvu i normalnu kožu: Pomiješajte 2-3 usitnjene tablete aspirina s 1 kašikom jogurta, kefira ili pavlake. Dobijenu smjesu nanesite na kožu lica i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka male upale nestaće nakon prvog tretmana. Prednost ove maske je u tome što možete da je nanosite svaki drugi dan.

Efekti: Maske za lice s aspirinom kao i maske s algama smatraju se profesionalnim maskama koje kozmetičari često preporučuju za čišćenje kože lica. Efekt maske s aspirinom ne vidi se odmah, već 3-4 satanakon nanošenja. Budite strpljive i redovno ih koristite i vaša koža će vas nagraditi čistoćom i zdravim sjajem!

Uspesnazena.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.