Prirodni lijekovi koji pomažu u liječenju tumora
Ilustracija

Prirodni lijekovi koji pomažu u liječenju tumora

Tumori, benigni ili maligni svakako su kompleksne bolesti, ali je važno shvatiti da neki od njih imaju „neprijatelje“ u prirodi

Evo nekoliko vrlo jednostavnih načina koji mogu pomoći u liječenju kancerogenih oboljenja, uz redovne terapije i konsultacije sa vašim ljekarom. 

Sangvinarija 

To je biljka koja raste u u evropskom dijelu Rusije, Ukrajini, i na Kavkazu, a sadrži alkaloid pod nazivom sangvinarin. On ubija ćelije raka i ne uništava zdrave ćelije. 

Može se uzimati oralno i nanositi na kožu kao lijek protiv kožnih i drugih spoljašnjih oblika raka. 

Gljiva čaga 

Pokazalo se da čaga mijenja imunološki sistem i sadrži mnoga antikancerogena svojstva, pa se smatra prirodnim borcem protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kisjelini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene stanice, pritom ne oštećujući zdrave. 

Djeluje protiv raka dojke, jajnika, grlića materice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga i timusa, te leukemije, melanoma i limfoma (u apotekama i prodavnicama zdrave hrane postoje preparati već pripremljeni sa ovom biljkom). 

Lan 

Kombinacija lanenog ulja i mladog neiscijeđenog sira donosi tijelu esencijalne masne kisjeline i lipo-proteine koje reduciraju tumore i obnavljaju zdravlje. 

Brokuli 

Izdanci brokula u sebi sadrže sulforofane, koji ne samo da ubijaju ćelije raka već i zaustavljaju njihov rast i širenje po tijelu, i to za mnoge vrste raka. 

Najbolje je uzimati jednom dnevno čašu soka od ove biljke. 

Sputniknews

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.