Napravite šlag bez miksera za samo 45 sekundi
Foto: Thinkstock

Kulinarska tajna

Napravite šlag bez miksera za samo 45 sekundi

Napraviti šlag nije nikakva mudrost.

Slatku pavlaku stavite u posudu, uključite mikser i krenete sa miksanjem dok ne dobijete ukusnu, gustu i kremastu smjesu. No, jeste li znali da šlag možete napraviti bez miksera, mutilice i ikakvih drugih pomagala i to za samo 45 sekundi?

Potrebno vam je:
– staklena tegla
– 2 dl slatke pavlake

Postupak:
1. Dobro rashlađenu slatku pavlaku izlijte u čistu i suvu staklenu teglu.

2. Teglu dobro zatvorite i počnite da je tresete što jače i brže.

3. Tresite je oko 45 sekundi i to bez pauze.

4. Teglu otvorite i dobili ste kremasti šlag kao desert ili prilog uz kolač.

Savjet:
-Ako želite da šlag ima laganu aromu, u pavlaku dodajte malo ekstrakta vanilije i kašičicu šećera u prahu pa zatim krenite da tresete teglu.

– Za jači efekat, teglu prije korištenja stavite na 10 minuta u zamrzivač pa je potom napunite slatkom pavlakom i tresite.

– Ako želite da dobijete vrlo gusti, čvrsti i kompaktniji šlag koji se dodaje u smjesu za kolače, teglu tresite nekoliko minuta, odnosno dok ne dobijete željenu gustoću.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.