Bjelopoljac Blagoje Baošić izborio učešće na Svjetsko prvenstvo u Powerlifting-u
Blagoje Baošić

Nastupiće 17. septembra 2016. godine u Knjaževcu-Srbija

Bjelopoljac Blagoje Baošić izborio učešće na Svjetsko prvenstvo u Powerlifting-u

U Kolašinu je 21. maja ove godine u organizaciji Powerlifting Saveza Crne Gore i powerlifting kluba Gorštak iz Kolašina održano - Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u disciplini Bench press. Bjelopoljac Blagoje Baošić je osvojio dvije zlatne medalje u kategoriji do 90 kilograma.

Poslije Balkanskog prvenstva održanog u Sarajevu početkom godine ovo je drugi veliki uspjeh Baošića koji je time potvrdio svoju svjetsku klasu u ovoj kategoriji, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

Član power lifting kluba ‘’Lovćen’’ sa Cetinja, Baošić je kazao da je ispunio normu za Svjetsko prvenstvo koje će se održati 17. septembra 2016. godine u Knjaževcu, Republika Srbija.

Baošić je posle osvajanja zlata na Balkanskom prvenstvu gdje je postavio državni rekord i podigao 195 kg, na prvenstvu u Kolašinu oborio je i svoj lični rekord za 5 kg sa podignutih 200 kilograma.

Baošić se bavi ovim sportom već desetak godina a trenira i u klubu ‘’Euro gym’’ iz Bijelog Polja.

" Ispunio sam očekivanja svih u klubu, mojih prijatelja i navijača, a što je najvažnije lično sam zadvoljan postignutim rezultatima. Za svjetsko prvenstvo ću se dobro pripremiti i nadam se da ću dostojno reprezentovati Crnu Goru i svoj grad Bijelo Polje. U pripremama za ovo treće otvoreno prvenstvo Crne Gore najveću podršku sam dobio kao i uvijek od Opštine Bijelo Polje na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Žurićem, a istakao bih i značajnu podršku od firme ‘’Aka trade’’ iz Bijelog Polja", kazao je Baošić.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.