Bogat kulturni program u Nikšiću narednih dana
Ilustracija

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću

Bogat kulturni program u Nikšiću narednih dana

U utorak i srijedu u Gradskoj kući u Nikšiću od 11 do 14 sati biće odrzana Radionica za međukulturni dijalog „Kultura i predstave o drugome“koja je dio aktivnosti namijenjenih promociji međukulturnog dijaloga koje Ministarstvo kulture Crne Gore realizuje u okviru programa saradnje sa međunarodnom Fondacijom “Ana Lind”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Radionica je namijenjena selektiranoj grupi učenika Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, a mentori radionice biće Nataša Nelević, dramska spisateljica i teatrološkinja, i Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Kroz predavanja i interaktivni rad, polaznici radionice imaće priliku da se upoznaju sa uticajem koji tzv. visoka, ali i masovna ili medijska kultura imaju na proces formiranja predstave o drugima, kao i na povećanje ili smanjenje kapaciteta za interkulturalni dijalog", navodi se u saopštenju organizatora.

Sjutra a u sali ˝Zahumlja˝ u 19 sati, Dječiji dramski studio ˝Zahumlje˝ izvešće predstavu ˝CAR BUMBAR˝ po tekstu Nenada Veličkovića a u reziji Marije Backović i Slaviše Grubiše, a organizator je JU ˝Zahumlje˝.

Takođe sjutra, u Gradskoj kući u Nikšiću u 20 sati biće upriličeno VEČE JUŽNOSLOVENSKE I ITALIJANSKE LIRIKE. Organizator ovog događaja je JU Narodna biblioteka ˝NJEGOŠ˝ u saradnji sa OŠ ˝Ratko Žarić˝ a u okviru Programa podrske razvoju kulture u Niksicu.

Učesnici u programu su učenici OŠ ˝Ratko Žarić˝ i ŠOSMO ˝Dara Čokorilo˝.

U četvrtak,u koncertnoj dvorani Muzičke škole "Dara Čokorilo" u Nikšiću u 19 sati, bice održan Koncert hora najmlađih ucenika ove skole. 

Na koncertu hora najmlađih učenika Muzičke škole, uzrasta od 6 do 9 godina,biće između ostalog, izvedene najljepše numere popularne muzike: Zdravka Čolića, Miladina Šobića, Viktorije ali i kompozicija profesorice iz pomenute škole Dragane Glomazić.

Podsjećaju  da Muzička škola pored pomenutog hora ima još dva, jedan koji čine učenici uzrasta od 10 do 14 godina i drugi, sastavljen od srednjoškolaca. 

A u petak, takođe u koncertnoj dvorani Muzičke škole "Dara Čokorilo" u 19 sati, bice održan koncert NAJUSPJEŠNIJI SVOM GRADU gdje ce se nikšićkoj publici predstaviti prvonagrađeni učenici Muzičke škole. Organizator je Muzička škola "Dara Čokorilo"u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Ulaz je slobodan.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.