Domaće napolitanke sa orasima
Foto: zenskimagazin.rs

Recept

Domaće napolitanke sa orasima

Ne morate više da kupujete ovu svima omiljenu poslasticu...

Napolitanke su poslastica koje pamte i naši roditelji, ali i bake i deke. Nema osobe koja im se ne oduševi, a odlično mogu ići uz kafu, čaj ili čašu mlijeka. Danas postoje sa raznoraznim ukusima, od mliječnog punjenja do punjenja sa šlagom i kafom, ali ćemo vam mi predstaviti nešto još  bolje - recept za domaće napolitanke sa orasima.

Sastojci:

- 4 lista oblandi;

Za punjenje:

- 200g šećera;
- 250g margarina;
- 250g mljevenih oraha;
- 250g mljevenog keksa (može integralni);
- 100g čokolade za kuvanje;
- 12 kašika vode;

Priprema:

- Stavite u šerpu margarin, šećer i vodu i mijšajte na nižoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim dobijenoj smjesi dodajte orahe, keks, čokoladu i sve opet miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesa treba da bude glatka i kremasta. Sklonite sa ringle i ostavite da se malo ohladi, ali ne potpuno.

- Krem podijelite na tri jednaka dijela, pa mažite na gornju stranu oblandi i ređajte, dok ne potrošite sav krem. Na kraju umotajte dobijene napolitanke u providnu foliju i stavite preko nešto teško (poput pleha) kako bi se oblande što bolje vezale jedna za drugu. Ostavite napolitanke u firižider ili terasu (ako je hladnije vrijeme) ,i sačekajte da se malo ohladi.

Ako želite možete cijeli kolač premazati čokoladom, a u krem dodavati ekstrakte ukusa po vašoj želji. Nije na odmet ubaciti i po koju isjeckanu voćku, za osvježenje.

Zenskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.