Čokoladni mafini bez šećera i brašna
Foto: Thinkstock

Recept

Čokoladni mafini bez šećera i brašna

Sastojci:

1 zrela banana srednje veličine
1 šolja rendanih tikvica
1 jaje
1/2 šolje maslaca (možete zamijeniti biljnim puterom)
1/4 šolje meda
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 šolje kakao praha
1/4 šolje rendane crne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike mljevenog lanenog sjemena

Priprema: 

Izmiješajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smjesu. Zatim žicom umiješajte tikvice i čokoladu, piše Lovesensa.rs.

Sipajte tijesto u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4. Pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta, provjerite da li je pečeno čačkalicom. Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.