Barselona: Poginuo mladi španski moociklista

Tragedija na stazi

Barselona: Poginuo mladi španski moociklista

Slobodni trening motociklista za Veliku nagradu Katalonije u klasi Moto2 imao je tragičan epilog. Mladi španski motociklista Luis Salom je poginuo u 24. godini nakon pada tokom treninga.

Tragedija se dogodila u 12. krivini svega 25 minuta nakon početka slobodnog treninga kada je Salom izletio sa staze.

Na mjesto nesreće su odmah došla dva medicinska vozila i dva vozila hitne pomoći, a stigao je i helikopter. Međutim, zbog ozbiljnosti njegovih povreda odlučeno je da ga vozilom prevezu do obližnje bolnice „Generale de Catalunya“. Po dolasku u bolnicu hitno je operisan, ali je uprkos ogromnim naporima ljekarskog tima izgubio bitku za život u 16.55 sati po lokalnom vremenu, prenijela je Anadolija.

Salom je debitovao u Svjetskom motociklističkom prvenstvu u Jerezu 2009. godine u kategoriji 125 kubika. Tokom karijere 25 puta je stajao na postolju, uključujući i devet pobjeda u klasi Moto3. Sezonu 2012. godine u Svjetskom prvenstvu Moto3 završio je na drugom mjestu ukupnog plasmana. Godinu dana kasnije bio je treći. U Svjetskom prvenstvu klase Moto2 vozio je 41 trku i tri puta bio na postolju. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.