BMW sprema povratak modela iz serije 8!
Ilustracija

BMW sprema povratak modela iz serije 8!

BMW vraća seriju 8 kako bi mogao otvoriti novi front sa Mercedesom.

Naravno, u pitanje je Mercedesova S klasa Coupe, kojoj će BMW suprotstaviti nasljednika legende koja je obilježila posljednih deset gosina prošlog vijeka.
 
Da će serija 8 koja se proizvodila od 1989. do 1999. godine zaista dobiti nasljednika, saznali su u AutoExpressu, a svoje tvrdnje temelje na informaciji kako su Bavarci registrovali oznake 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 i M850. Sasvim je jasno da to znači samo jedno – dolazak dugo iščekivanog coupea iz BMW-a.
 
BMW 
Foto: carscoops.com

Dolazak serije 8 označiće nova preslaganja GT ponude. Nakon lansiranja serija 2 i 4, iscrpljene su dostupne oznake, pa će vjerovatno "stradati" serija 6. Taj bi model u novom izdanju trebao postati sportski model, koji bi bio konkurencija modelima kalibra Porsche 911, a svoju ulogu luksuznog coupea prepustio bi upravo seriji 8. 
 
Kada je pak u pitanju M8, tu će glavnu riječ voditi twin-turbo V8 iz M5, dok će V12 motor ostati rezervisan za neku drugu oznaku. 

Index.hr
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.