Knjiga „Liber De Belila“ objediniće legende, priče, mape,  i stare recepte Krtola
Krtoli

Luštica Bay će sponzorisati knjigu

Knjiga „Liber De Belila“ objediniće legende, priče, mape, i stare recepte Krtola

Luštica Development AD sponzorisaće objavljivanje knjige Zorana Mujbegovića “Liber De Belila”, koja sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa područja Krtoli na poluostrvu Luštica.

Izdavač knjige je tivatska podružnica nevladine organizacije “Matica Boke”.

“Kompanija je vrlo rado prihvatila da podrži objavljivanje “Liber De Belila” jer knjiga doprinosi očuvanju istorije Krtola i stanovnika tog područja. U sklopu društveno odgovornog poslovanja, naša kompanija je posvećena upravo podršci ovakvim inicijativama, zatim aktivnostima obrazovnih, sportskih i kulturnih ustanova i nevladinih organizacija i drugih subjekata”, saopštila je izvršna marketing menadžerka Slavica Milić.

Autor knjige Zoran Mujbegović je akademski slikar, astrolog i grafički dizajner koji živi i radi u Bjelilima. U romanu je na 500 strana objedinio i od zaborava sačuvao arhivsku građu, priče, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte o Krtolima. Ovo je prvi takav prikaz Krtola.

“Spis ima karakter “enciklopedije o Krtolima” koja na slikovit način sveobuhvatno opisuje  ovo područje”, saopštio je predsjednik UO “Matice Boke” Željko Komnenović.

Prvo javno predstavljanje knjige biće organizovano tokom ljeta u turističkom kompleksu Luštica Bay koji u Krtolima razvija kompanija Luštica Development.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.