Promocija dječije knjige “Krtica i Sunce” u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu
Ilustracija

Prateći program

Promocija dječije knjige “Krtica i Sunce” u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, najavljuje i prateći program festivala u okviru kojeg će biti održana promocija dječije knjige, ilustrovane bajke autora Ilije Nikčevića, pod nazivom “Krtica i Sunce”.

“Krtica i Sunce” je u cjelosti autorski projekat akademskog grafičara Ilije Nikčevića i kao takva knjiga, ističu organizatori, jedinstvena je na ovim prostorima. U pitanju je ilustrovana bajka sa šumskim životinjama kao likovima. To je priča o hrabrosti i žrtvovanju u korist zajednice, kao i o skromnosti i diskretnim herojima.

Ilija Nikčevic, rođen je 1982. U Nikšiću. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, na smjeru Grafika. Član je ULUCG‐a od 2008. godine. Pored grafike bavi se ilustracijom, stripom, obradom knjige i grafičkim dizajnom. Svoj likovni rad predstavio je na 11 samostalnih izložbi. Nikčević je, takođe, svoju zemlju predstavljao na selektiranim izložbama u inostranstvu. Knjigom “Krtica i Sunce” ušao je i u polje književnosti.

Pored ovog programa, prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činiće muzički, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcioniše kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.