Šarena povorka: Više od 350 maski šetalo Podgoricom

Radost djetinjstva

Šarena povorka: Više od 350 maski šetalo Podgoricom

Šarena povorka, koju je činilo više od 350 maskiranih mališana, predvođena mažoretkinjama plesnog studija Belisima iz Tivta, kretala se juče Trgom nezavisnosti i ulicama centra Podgorice, Vučedolskom, Njegoševom i Bokeškom.

Tradicionalni dječji maskenbal organizovao je Dječji savez, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, a u njemu su učestvovali učenici Osnovne škole „Drago Milović” iz Tivta i „Nikola Đurković” iz Kotora, kao i đaci iz 11 podgoričkih škola. Ovogodišnji slogan manifestacije bio je Radost djetinjstva.

Nagradu za najbolju masku na godišnjem maskenbalu Svijet dječje mašte, dobila je Dejana Radulović za Mahovinu, najoriginalnija bila je Seka Vujadinović sa maskom Svježa domaća jaja, a najmaštovitija bila je maska Maslačak Andreje Vulović.

Žiri, koji su činili akademski slikari, Nikica Raičević, Božidar Jovićević i Milenko Vuksanović, imao je težak zadatak da odabre tri najbolje maske u tri kategorije.

Djeca, u individualnim i grupnim maskama, borila su se za prvo mjesto za najbolju, najmaštovitiju i najoriginalniju masku.

Na centralnom gradskom trgu pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, u kojem su, pored plesnih škola Belisima i Enigma iz Tivta i plesne škole Alisa, učestvovale balerine iz umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić” i solisti sa festivala Naša radost.

Školice.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.