Portparol francuske Vlade: Gorivo od sjutra na svim pumpama u zemlji
ilustracija

Portparol francuske Vlade: Gorivo od sjutra na svim pumpama u zemlji

Portparol francuske Vlade Stefane Le Fol najavio je da će od sjutra biti goriva na svim benzinskim pumpama u Francuskoj i da je na pomolu rješenje krize nedostatka goriva do koje je došlo usljed masovnih protesta i štrajka zbog novog zakona o radu u toj zemlji.

"Situacija se rješava. Goriva ima na sve više pumpi, ali i dalje moramo biti oprezni", kazao je Le Fol i dodao da će od sjutra goriva biti na svim pumpama, prenosi Anadolija.

Uporedo s tim, sindikati naftaša u Francuskoj saopštili su da je omogućen pristup do 14 od ukupno 15 naftnih rezervoara koji su bili blokirani, a da štrajk i dalje traje u jednom skladištu.

Štrajk uposlenika u francuskim rafinerijama doveo je do velikog problema u snabdijevanju benzinskih pumpi, a javnost kritikuje policiju zbog primjene sile tokom sukoba sa demonstrantima koji su blokirali saobraćajnice.

Nacrt prijedloga sporne reforme Zakona o radu će 10. juna biti na dnevnom redu sjednice francuskog Senata, a sindikati u toj zemlji najavljuju da će i dalje vršiti pritisak na vladu da izmijeni sporne dijelove prijedloga koji se odnose na povećanje radnih sati i ugrožavanje prava radnika.

Francuski premijer Manual Vals prošle sedmice je izjavio da su moguće modifikacije prijedloga tokom parlamentarne procedure.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.