Sofija: Crnogorsko pjenušavo vino najbolje na Balkanu

Osvojili velike nagrade

Sofija: Crnogorsko pjenušavo vino najbolje na Balkanu

Vina Plantaža osvojila su i ove godine medalje na regionalnoj smotri - Balkans International Wine Competition 2016 u Sofiji, a pjenušavo vino VAL 2012 ( Extra Suvo) i specijalna selekcija Stari podrum Cuveé 2011 osvojili su velike nagrade.

Iz kompanije "13. Jul - Plantaže" saopšteno je da su, na upravo završenoj smotri Balkans International Wine Competition 2016, održanoj po peti put u Sofiji, njihova vina osvojila više medalja.

"Nastavljen je trend zapaženih uspjeha naših vina na velikim regionalnim takmičenjima. Našem Extra suvom Valu pripala je najveća  titula takmičenja -  GRAND TROPHY BIWC 2016 - za najbolje pjenušavo vina Balkana, dok se Stari podrum Cuvee 2011  (Petit verdot-Vranac-Merlot)  okitio zlatnom medaljom", saopštili su iz te kompanije.

CrnogorskiValSuv

Internacionalni žiri bio je podijeljen u tri panela, a svakim je predsjedavao po jedan nosilac titule Master of Wine: Keniči Ohaši iz Japana, Robin Kik iz SAD i Janis Karakasis, drugi grčki nosilac titule. Komisijom je, kao i svake godine, predsjedavao iskusni Konstantinos Lazarakis, takođe Master of Wine iz Grčke.