Potrebno nam regionalno i zajedničko evropsko rješenje za terorizam

Danilović ocijenio

Potrebno nam regionalno i zajedničko evropsko rješenje za terorizam

Zapostavljanjem borbe protiv korupcije na visokom nivou stvara se pogodno tlo za razvoj organizovanog kriminala i terorizma, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, na okruglom stolu u Beogradu pod nazivom "Zemlje Zapadnog Balkana i borba protiv terorizma".

Danilović je ocijenio da pored rješenja i strategija svake zemlje pojedinačno za borbu sa terorizmom, neophodno nam je regionalno kao i zajedničko evropsko rješenje ovog problema. 

On je upoznao učesnike sa statističkim podacima u Crnoj Gori vezanim za učešće crnogorskih građana u terorističkim radnjama na stranim ratištima.

"Istakao je zabrinutost da je posledica ovakvog stanja u Crnoj Gori, ali i u regionu, neriješena političko-ekonomska situacija koja dovodi, prije svega mlade, u bezizlaznu situaciju nesigurnosti i neizvjesnosti", stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Danilović je poručio da rješavanje problema terorizma mora početi od nalaženja njegovog uzroka, jer samo na taj način ćemo kao odgovorno društvo predstaviti odgovore na izazov koji je pred nama.

Ministar unutrašnjih poslova je predstavio učesnicima okruglog stola zakonska rješenja i akcione planove za borbu protiv terorizma u Crnoj Gori, kao i precizne podatke o učešću crnogorskih državljana na stranim ratištima. Zaključio je ističući važnost kooperativnosti i koordinacije svih organa u državi, kao i važnost regionalne i globalne saradnje u borbi sa terorizmom.

Pored Danilovića, na okruglom stolu su učestvovali ministar odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević, direktor policije Srbije Vladimir Rebić, ministar odbrane Makedonije Zoran Jolevski, direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić, poslanik i bivši ministar odbrane Albanije Fatmir Mediu, poslanik u njemačkom parlamentu Josip Juratović, član Kongresa SAD Robert Aderhort, kao i bivši članovi Kongresa Bob Mek Iven i Džim Slateri i ostali.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.