Gdje u Evropi ima najviše džeparoša
Ilustracija

Saznajte

Gdje u Evropi ima najviše džeparoša

Dobro je poznato da se na najpopularnijim turističkim atrakcijama obično može naći i mnogo džeparoša.

Ipak, negdje ih ima naročito mnogo. Predstavljamo vam destinacije u kojima su najveće šanse da ćete biti odžepareni.

Barselona, Španija

Više od 7,5 miliona turista posjeti Barselonu svake godine. Naravno, najviše pažnje privlači njena pješačka zona Las Ramblas, pa u njoj ima i najviše džeparoša. Bilo bi pametno da se “naoružate” skrivenim novčanikom, poput onih što se nose ispod pazuha.

Prag, Češka

Više od pet miliona turista posjećuje Prag godišnje, a najčešće bivaju odžepareni na Karlovom mostu, dok se dive ljepoti Starog grada.

Rim, Italija

Neko bi rekao da su turistička mjesta poput Španskih stepenica i fontane Trevi najčešća mjesta na kojima vrijebaju džeparoši, ali najviše novčanika, kamera i mobilnih telefona biva ukradeno u Via Dei Fori, odnosno u blizini Koloseuma.

Pariz, Francuska

Naravno, Ajfelov toranj koji je uvijek okružen turistima, jedna je od atrakcija kod koje ćete najvjerovatnije biti odžepareni, ali su među kradljivcima popularni i Luvr i Notrdam. 

Kada je riječ o ostatku Evrope, naročitu pažnju obratite u Oksford ulici u Londonu i Ponte Vekiju u Firenci. 

Vrijedi znati da vam putno osiguranje ne može nadoknaditi neke vidove štete, pa treba da se naviknete da brinete o svojim stvarima više nego kad ste kod kuće.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.