Više od 700 migranata stradalo u tri brodoloma u Sredozemnom moru
Ilustracija

UNHCR objavio

Više od 700 migranata stradalo u tri brodoloma u Sredozemnom moru

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR objavio je danas da se strahuje da je više od 700 migranata stradalo u tri brodoloma u Sredozemnom moru južno od italijanske obale u poslednjih nekoliko dana.

AP navodi da su migranti očajnički pokušavali da se dokopaju Evrope u krijumčarskim čamcima koji nisu namenjeni plovidbi na otvorenom moru.

Portparolka UNHCR Karlota Sami rekla je u izjavi za AP da se procjenjuje da je u prvom brodolomu koji se desio u srijedu nestalo 100 ljudi.

Italijanska mornarica koja je spasavala davljenike uslikala je zastrašujuće scene te nesreće, navodi AP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.