Određen pritvor Jovanoviću i njegovim sestrićima za ubistvo Boljevića
Ilustracija

Zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke

Određen pritvor Jovanoviću i njegovim sestrićima za ubistvo Boljevića

Danilu Jovanoviću (64) i njegovim sestrićima Zdravku (33) i Zoranu (37) Raduloviću juče je odrđen pritvor zbog sumnje da su ubili Zorana Boljevića (33) u podgoričkom naselju Zabjelo, potvrdio je advokat Dragoljub Petrović.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašovic.

Kako je advokat Petrović naveo, njegovim branjenicima je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, mogućeg uticaja na svjedoke i jer se radi o djelu za koje je zaprijećena kazna više od deset godina zatvora. Osumnjičeni za teško ubistvo Boljevića su se pred tužiteljkom Suzanom Milić branili ćutanjem.

Kako se sumnja, braća Radulović dogovorila su se s Boljevićem da se nađu u lokalu ,,Laganini“ u Ulici 4. jula na Zabjelu. Povod sastanka bio je novac koji su Radulovići navodno dugovali Boljeviću. Nakon kraće rasprave došlo je do fizičkog obračuna i potezanja oružja.

Policija sumnja da je Jovanović pucao u Boljevića. Kod njega, jednog od braće i žrtve pronađeni su pištolji. Očevici ubistva ispričali su da se čulo četiri ili pet ispaljenih hitaca. Istražitelji su sa obližnjih kafica i kladionica izuzeli sve kamere i video snimke. Tokom uviđaja pronađen je pištolj koji je sa drugim predmetima poslat u Forenzicki centar na vještačenje. Policija je oduzela i vozilo koje su osumnjičeni koristili i još jedan pištolj koji je pronađen pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.