Dječiji hor Zvezdice oduševio publiku koncertom  posvećen deceniji nezavisnosti

Dječiji hor Zvezdice oduševio publiku koncertom posvećen deceniji nezavisnosti

Dječiji hor Zvjezdice održao je u petak, 27. maja u prepunoj sali KIC-a Budo Tomović koncert posvećen deceniji obnove nezavisnosti pod nazivom Krilata kolijevka.

Popularne Zvjezdice priredile su brojnoj publici nesvakidašnji ugođaj izvevši poznate numere iz crnogorskog narodnog opusa koje su specijalno za ovu priliku obrađene za dječiji hor. Hor je numere izvodio uz klavirsku pratnju Milanke Nikčević, Marije Vujanović, Ane Klepić i Saše Gajića i pod vođstvom dirigenata Ane i Marka Klepića, a publika je uživala i zajedno sa horom pjevala vječne hitove poput ,,Još ne sviće rujna zora”, ,,Poranila jagoda na vodu”, ,,Pod onom, pod onom”, ,,Gledala sam s Koma plava” i drugih.

Zvjezdice2

Program koncerta obogatili su i mladi recitatori, polaznici škole glume Petra Pejakovića, nagrađeni takmičari na opštinskom takmičenju recetatora, koji su govorili stihove poznatog pjesnika Dragana Radulovića iz zbirke pjesama ,,Krilata kolijevka''.

Publika, u kojoj je bilo predstavnika svih generacija, sa oduševljenjem je ispratila sve segmente koncerta, a najviše emocija i gromkih ovacija izazvala je talentovana solistkinja Anja Jestrović koja je uz pratnju hora izvela pjesmu ,,Još ne sviće rujna zora”.

Zvjezdice1

Specijalni gosti hora bili su KUD ,,Aluminijum”, Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković.

Predivan ugođaj upotpunila je scenografija predstave Gradskog pozorišta ,,Oro iz bajke” koju je za ovu namjenu prilagodila Mia Karailo dok je za režiju bila zadužena Danijela Popović.

Na kraju koncerta oduševljena publika pozvala je hor na bis pa su ih Zvjezdice počastile ponovnim izvođenjem njihovog hita ,,Kačamak”.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.