Mujovići podnijeli krivičnu prijavu protiv Ivanovića
Veselin Mujović

Zbog prijetnji

Mujovići podnijeli krivičnu prijavu protiv Ivanovića

Veselin Mujović i njegov sin Dražen juče su u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv pritvorenika Branislava Ivanovića povodom prijetnji koje su im upućivane prethodnih mjeseci.

Otac i sin trebalo je da daju iskaz pred tužiocem Nikolom Boričićem, ali je saslušanje odgođeno na zahtjev Veselina Mujovića zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, piše Pobjeda.

Odgađanje je tražio i njegov sin Dražen.

Boričić je na samom početku morao prekinuti saslušanje jer je Mujoviću pozlilo. Kako se ni nakon pola sata njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo, saslušanje je otkazano za kraj iduće nedjelje. Kako tvrdi Pobjedin izvor, osim Mujovića, "na meti prijetnji brutalnim nasiljem" našao se i njegov sin Dražen.

Prema riječima izvora, Mujoviću je čak "sugerisano da ne izlazi ni na polusatne šetnje u okrugu Istražnog zatvora kako bi se zaštitio od mogućeg napada". Te prijetnje mu je navodno upućivao pritvorenik Ivanović koji je, prema tvrdnjama Mujovića, blizak prijatelj sina Svetozara Marovića,  Miloša.

Iz tih razloga, kako kaže Pobjedin izvor , Mujović sumnja da iza prijetnji stoji mlađi Marović.

Mujović je navodno ranije prijavio Upravi zatvora da Ivanović pokušava da ga reketira. Iz te ustanove ranije su nezvanično kazali Pobjedi da između dvojice pritvorenika nije bilo verbalnog, niti fizičkog sukoba. Pred Upravom ZIKS ispičali su različite verzije. Mujović je tvrdio da mu Ivanović traži novac koji mu ne pripada, a Ivanović da mu je "stari prijatelj" ostao dužan 30.000 eura, ali da će se on naplatiti preko suda.

Mujović je uhapšen 17. februara zbog sumnje da je od visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega.

Istražitelji provjeravaju pod kojim okolnostima je navodno prevario i uzeo 20.000 eura od oca Lazara Rađenovića Ljuba, kako bi pomogao njegovom sinu koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je u pet budvanskih afera oštetio budžet opštine. Osumnjičeni je, kako se pretpostavlja, pokušao da uzme novac i od nekadašnjeg menadžera budvanske opštine Aleksandra Tičića, od kojeg je tražio 100.000 eura da bi "uticao na Tužilaštvo da ga izbrišu iz optužnice u predmetu Košljun", ali je on to odbio.

Mujovićevo ime zabilježeno je i u srpskom pravosuđu, gdje su bile pokrenute istrage zbog falsifikovanja dokumenata, prevare i iznude.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.