Đukanović u ponedeljak u Tirani na skupu NATO-a
Milo Đukanović

Prvo učešće na takvom skupu

Đukanović u ponedeljak u Tirani na skupu NATO-a

Predjednik Vlade, Milo Đukanović, učestvovaće u ponedjeljak u Tirani na zasjedanju Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a, koja se prvi put održava u glavnom gradu Albanije.

Biće to njegovo prvo učešće na takvom skupu od kako je Crna Gora, u decembru 2015. godine, dobila pozivnicu za pristupanje tom vojnom savezu, prenosi Beta.

Poslanici PS NATO-a će razmatrati bezbjednost na Zapadnom Balkanu i obilježiće pozivnicu Crnoj Gori da postane 29. članica NATO-a.

U fokusu proljećnog zasjedanja PS NATO-a, čiji je domaćin prvi put albanski parlament, biće teme koje će biti na dnevnom redu samita 8. i 9. jula u Varšavi.

Poslanici će, kako je najavljeno, razmotriti kako Alijansa reaguje na izazove s kojima se suočavaju saveznici, a koji proističu, između ostalog, od Rusije, terorizma, sukoba u Iraku i Siriji, masovnih migracija i širenja oružja za masovno uništenje.

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a, Aleksandar Veršbou, informisaće poslanike o agendi varšavskog samita.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.