Murinjo novi menadžer Junajteda
Žoze Murinjo

Idealan za budućnost kluba

Murinjo novi menadžer Junajteda

Žoze Murinjo novi je menadžer Mančester Junajteda, potvrdio je klub sa Old Traforda.

Portugalski stručnjak potpisao je trogodišnji ugovor, a na klupi najslavnijeg britanskog kluba zamijeniće Holanđanina Luja van Gala koji je otpušten na kraju sezone, prenosi B92.

Gospodin 'Specijalni' bio je bez posla od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u londnoskom Čelsiju poslije serije veoma loših rezultata, samo godinu dana pošto je vratio titulu na Stamford Bridž.

O dolasku bivšeg trenera Porta, madridskog Reala i milanskog Intera na 'Teatar snova' spekulisalo se poslednjih nekoliko mjeseci, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu. Sve je trebalo da bude gotovo nešto ranije, ali je problem nastao jer su 'Plavci' i dalje polagali prava na njegov 'lik i dijelo', kroz prodaju navijačkih rekvizita. 

"To što sam postao menadžer Mančester Junajteda predstavlja posebnu čast za mene. Junajted je svjetski poznat i poštovan klub – sa dozom mističnosti i romanske, što nema niti jedan drugi klub na planeti. Uvijek sam gajio simpatije ka Old Trafordu, pogoto jer sam upravo na njemu doživio neke od najvažnijih uspomena u karijeri, a imam posebno poštovanje i ka navijačima kluba. Unaprijed se radujem svemu onome što me čeka na klupi Mančestera, a najviše nevjerovatnoj podršci u godinama koje slijede", rekao je Murinjo na predstavljanju.

Portugalac važi za jednog od najboljih trenera/menadžera svih vremena, dva puta je osvajao Ligu šampiona – sa Portom 2004. i milanskim Interom 2010. godine. Premijer ligu osvajao je tri puta, prvenstvo Portugala jedan put manje, dok je po jednom bio prvak Španije i Italije. 

U svojoj riznici ima 22 trofeja. 

"Volio bih da iskoristim ovu priliku da poželim dobrodošlicu Žozeu Murinju u Mančester Junajted. Njegov uspijesi nam govore da je idealan za budućnost našeg kluba. On je prosto najbolji menadžer na svijetu u ovom trenutku. Osvajao je trofeje i bilježio uspjehe širom Evrope, a vrlo dobro zna i kako se osvajaju titule u Premijer ligi, pošto je to tri puta činio", rekao je izvršni potpredsjednik 'Crvenih đavola' Ed Vudvord. 

Spekuliše se da će Murinjo dobiti 250 miliona funti za ljetnji prelazni rok, dok bi prvo pojačanje Junajteda mogao da bude jedan od najboljih centarofra svijeta Zlatan Ibrahimović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.