Akva park u Budvi spreman za sezonu: Svečano otvaranje 15. juna
Ilustracija

Završen je u predviđenom roku

Akva park u Budvi spreman za sezonu: Svečano otvaranje 15. juna

Izgradnja modernog akva parka na brdu Spas iznad Budve privedena je kraju, a svečano otvaranje biće organizovano 15. juna.

Akva park u Budvi spremno će dočekati ljetnju trusitčku sezonu, pišu Dnevne novine. Projekat koji je realizovala ruska kompanija "Aquaterra solutions", završen je u predviđenom roku.

Shodno ugovoru koji su prije nešto više od godinu dana potpisali tadašnji predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović i član upravnog odbora preduzeća "Aquaterra solution", Sahret Hajdarpašić, na ime godišnjeg zakupa 42.000 kvadrata zemljišnog kompleksa na brdu Spas pomenuta kompanija će u narednih 30 godina Opštini plaćati 240.000 eura, s tim što će prve dvije rate biti umanjne za 50 odsto za period do završetka izgradnje Akva parka i dobijanja upotrebne dozvole.

Zaključivanjem ovih ugovora i izgradnjom Zabavnog Akva parka na brdu Spas, Opština Budva je prihodovala 2.000.000 eura, shodno Ugovoru o kupoprodaji opreme. Prva faza izgradnje realizovana je do ljeta 2015. godine, a druga faza koja je podrazumijevala montiranje koje je nedavno završeno.

Priča o Vodenom gradu, započela je 2006, kada je opština Budva kiparskoj kompaniji “Numerico Trade Limited" izdala zemljišni kompleks na 20 godina, a tadašnji ministar turizma Predrag Nenezić postavio je i kamen temeljac.

Međutim, posao je ubrzo propao, a opština na sebe preuzela kredit Kiprana od 1,6 miliona eura. Nakon toga opština je godišnje morala i da plaća po 300.000 eura za smeštaj opreme u barskom terminalu za “Vodeni grad", koju su Kiprani davno kupili.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.