Gugl: Umjesto lozinki za telefone -senzori
Ilustracija

Nova tehnologija

Gugl: Umjesto lozinki za telefone -senzori

Kompanija Gugl namjerava da ukine tradicionalne lozinke za logovanje na pametnim telefonima i razvije tehnologiju koja će moći da prepozna pravog vlasnika telefona.

Direktor tima za naprednu tehnologiju i projekte Gugla Den Kaufman najavio je da kompanija radi "sa nekoliko vrlo velikih finansijskih institucija" na testiranju nove tehnologije zamjene lozinki.

"Tehnonogija nazvana "TrastAPI" koristi višestruke senzore u vašem pametnom telefonu koji bi trebalo da odrede da li to vi - ili neko drugi - pokušava da se uloguje", rekao je on.

Operativni sistem Gugl Android već koristi senzore koji mogu da skeniraju lice, glas, pokrete ili lokaciju korisnika kako bi ustanovio da li treba da otključa lozinku.

Faza tertiranja bi trebalo da počne uskoro, a nova tehnologija će biti isprobana u bankama, prenosi CNN.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.