Ako sjutra ne dobijemo pozitivna rješenja, blokiraćemo put ka Kosovu
ilustracija

Majke iz Rožaja prijete

Ako sjutra ne dobijemo pozitivna rješenja, blokiraćemo put ka Kosovu

Ako sjutra ne dobijemo pozitivna rješenja, u ponedjeljak ćemo izaći sa svojom djecom i porodicama na saobraćajnicu koja povezuje Crnu Goru i Kosovo i blokirat je, dok nam se ne izdaju pozitivna rješenja shodno zakonu, poručile su majke iz Rožaja koje nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu.

One protestuju posljednjih dana jer je, kako tvrde, neko u Zavodu izgubio dokumentaciju koja dokazuje da su se petnaest i više godina javljale na Biro.

“U ponedjeljak ćemo radikalizovati proteste i ići ćemo ako treba još dalje sa radikalizacijom protesta, ali nećemo dozvoliti da nas više niko ugrožava i laže, da nas diskriminiše. Mi samo  tražimo svoja prava, koja nam zakonom i Ustavom pripadaju”, poručile su majke u saopštenju.

One poručuju da je žalosno što ih, do sada, nijedna NVO koja se bavi pravima žena nije podržala.

Kažu da im se čini da bi, da su htjele da dijele pare, pojavilo bi se na hiljade nevladinih organizacija.

“A kada treba da su uz građane, onda ih nigdje nema. Zato još jednom pozivamo nevladine organizacije, koje smatraju da su osnovane da budu uz građane, a ne za lični interes osnivača, da se pridruže i podrže borbu majki sa Sjevera da ostvare svoja prava. Svaka koja nas ne podrži, smatraćemo da je samo osnovana da bi podržala one koje ugrožavaju svakodnevno građane”, poručuju.

Takođe su pozvale “sve građane iz Rožaja i drugih opština sa Sjevera, sve majke sa Sjevera, sve majke iz svih opština Crne Gore”, da im se u ponedeljak pridruže.

“Da svi zajedno blokiramo saobraćajnicu i pokažemo svima u ovoj državi da je prošlo vrijeme kada je Sjever Crne Gore ćutao. Više nema ćutanja, tek će svi u ovoj državi da vide kolika je snaga građana na Sjeveru i da više neće moći niko u ovoj državi da nas potcenjuje i diskriminiše kao da smo građani trećeg reda”, poručile su majke iz Rožaja.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.