Evo kako da prikrijte izrastak između dva farbanja
Ilustracija

Genijalni trikovi

Evo kako da prikrijte izrastak između dva farbanja

Već dvije nedjelje nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak koji postaje sve veći do sljedećeg odlaska frizeru, ali moguće ga je zakamuflirati nečim što već imamo kod kuće.

Svjetliji izrastak - ako vam je kosa obojena u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže sjenka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko vidjeti. 

Tamniji izrastak - ako ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dječjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali. 

U prodavnicama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrastka, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će i osvježiti postojeću boju. 

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana prije farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja.

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.