Više od 100.000 šišmiša okupiralo popularno ljetovalište (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Australija

Više od 100.000 šišmiša okupiralo popularno ljetovalište (VIDEO)

Više od 100.000 šišmiša okupiralo je popularno ljetovalište Betmans Bej u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels, a jedan lokalni političar nazvao je to pravom katastrofom za stanovnike suočene s nevjerovatnom prljavštinom i uništavanjem imovine.

Glasni šišmiši, poznati i kao leteće lisice, izazvali su nestanak struje, odvratili turiste od dolaska i srušili cijene nekretnina u tom obalskom gradu, pišu mediji. 

“Mislim da se radi o pravoj prirodnoj katastrofi. To je katastrofa za ljude, za floru i faunu”, rekao je odbornik Endru Kostans. 

Šišmiši, zaštićena vrsta koja se ne smije istrebljavati, osnovali su koloniju prije godinu dana i broj im se od tada višestruko povećao. Danas ih ima toliko da možete da ih vidite gdje god se okrenete.

Vlada Novog Južnog Velsa obećala je lokalnim vlastima milion australijskih dolara za borbu protiv te pošasti. 

“Svako jutro moram da perem brod i automobil”, požalio se stanovnik gradića Kent Luis. 

“Šišmiši su došli i jednostavno su van kontrole. Zbog njih ništa ne možemo da radimo, ne možemo da otvorimo prozore, ne mogu da učim, niti da se koncentrišem zbog buke, nije uopšte zabavno”, rekla je jedna stanovnica.

b92/Fokus

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.