Glup predlog da profesionalni bokseri učestvuju na OI
Majk Tajson

Tajson smatra

Glup predlog da profesionalni bokseri učestvuju na OI

Predlog da se profesionalnim bokserima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je "smiješan" i "glup", rekao je danas bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Majk Tajson.

Tajson je u Pekingu, na promovisanju profesionalnog boksa u Kini, rekao da bilo koji profesionalni bokser koji ode na Igre mora biti spreman na poraz, pošto bi amaterski bokseri mogli da dokažu da su mnogo brži.

"To je smiješno, to je glupo, a neki profesionalni bokseri bi mogli da izgube od amatera. To će se dogoditi. Neki od njih će biti poraženi, zaista vjerujem u to", rekao je Tajson.

Čelnici Međunarodne bokserske asocijacije (IBA) predložili su da se profesionalnim bokserima dozvoli da učestvuju na Olimpijskim igrama, ali nije poznato kako bi se to moglo primijeniti na Rio zbog kvalifikacionih turnira koji su već završeni u većini zemalja ili su u toku.

Borbe u amaterskom boksu traju najviše četiri runde, a profesionalci mogu da boksuju i do 12 rundi.

Tajson je rekao da se jasno sjeća brzine i vještine boksera sa Kube i iz Rusije, ali i iz drugih zemalja, dok je bio amater osamdesetih godina prošlog vijeka.

"U tri ili četiri runde neki od profesionalaca neće moći da uhvate ove momke. Amateri će biti brzi za meč u tri, četiri runde, a profesionalci na to nisu navikli", rekao je Tajson.

Filipinski bokser Meni Pakjao rekao je da bi razmotrio nastup na Olimpijskim igrama, ali je njegov promoter Bob Arum rekao da je to užasna ideja. 


Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.