Izdrobite aspirin, pa utrljajte u kosu: Magija koja će vas oduševiti!
Foto: Profimedia

Isprobajte

Izdrobite aspirin, pa utrljajte u kosu: Magija koja će vas oduševiti!

Danas žene imaju na raspolaganju bogatu paletu sredstava za njegu kose. I pored toga, one ne prestaju da traže neobične, prirodne načine za poboljšanje njenog izgleda.

Tako neke od njih koriste aspirin, koji je odličan saveznik, na primjer, u odstranjivanju suvišne masnoće iz kose.

Aspirin čini kosu mekom, sjajnom i bujnom, a mnoge žene imaju pozitivno iskustvo u stopostotnom uklanjanju peruti prilikom njegovog korišćenja.

Treba da znate i da aspirin ne hrani korijen dlake, već djeluje na spoljašnji izgled kose, pa je efekat uočljiv već nakon prve primjene.

Možete ga dodavati u maske za kosu, tako što ćete izdrobiti 4-5 tableta u prah i pomiješati sa maskom koju inače koristite.

Postoji i jednostavniji način, koji vam toplo preporučujemo - usitnite 2-3 tablete aspirina i pomiješajte ih saneophodnom količinom šampona i tom smjesom operite kosu. Neka smjesa odstoji na kosi 2-3 minuta prije nego što isperete, taman koliko vam je potrebno da operete ostatak tijela.

Zatim isperite, pa osušite kosu i bićete oduševljeni rezultatima!

Ovaj način pranja kose praktikujte jednom nedjeljno, a ukoliko je vaša kosa suva, tanka, oštećena i sklona pucanju, pronađite neki drugi način prirodne njege, jer acetilsalicilna kisjelina iz aspirina može da pogorša stvari.

Pranje sa aspirinom najbolje je za masnu kosu, a da li ste znali i da ovaj tretman koristi glumica Dženifer Aniston, kojoj sve žene svijeta zavide na bujnoj, zdravoj kosi?

Stil / Uspesnazena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.