Predstava

U 11 i 13 časova

Predstava "Ružno pače" sjutra u Nikšićkom pozorištu

U Nikšićkom pozorištu, sjutra u 11 i 13 časova, biće izvedena predstava za djecu Gradskog pozorišta iz Podgorice „Ružno pače“, koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Jaroslaw Antoniuk.

 Scenografiju, kostime i kreaciju lutaka uradila je Eva Farkašova, kompozicije Bogdan Szczepanski, a prevod i dramaturgiju Zoran Đerić. Asistent reditelja je Davor Dragojević, a korepetitori Davor Novak i Petar Garić. Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović.

„ ‘Ružno pače’, jedna od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor ove nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Milovan, naš junak, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – to je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Ko od nas nije doživio sličnu situaciju, koja je postala drama. Ovaj problem još uvijek leži uspavan u nama i u ovim vremenima sve više se intenzivira, jer nema tolerancije. Isto važi i za H. K. Andersena, koji je došao iz siromašne porodice, bio je bolešljivo dijete sa dobrim srcem i sanjar. Nevoljen i prezren od strane roditelja i kolega, on je imao nesrećno djetinjstvo i mladost. Tek kao pisac bajki postao je poznat, cijenjen i voljen. Ovu predstavu posebno posvećujem roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje”, rekao je o predstavi reditelj Jaroslaw Antoniuk.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.