iPhone 7 neće imati Home dugme?
Foto: Gettyimages

iPhone 7 neće imati Home dugme?

iPhone 7, novi flegšip model, biće predstavljen u septembru, a do tada internetom neće prestati da kruže glasine...

Prema navodima izvora koji pripada jednom lancu snabdjevača u Kini, Apple planira da na iPhoneu 7 ukine Home dugme. Novi smartfon bi umjesto tradicionalnog fizičkog dugmeta na ekranu trebalo da ima digitalno dugme osjetljivo na dodir, piše DigiTimes. 

Home dugme bilo je do sada prisutno na svakom Appleovom smartfonu od pojavljivanja prvog iPhone modela na tržištu 2007. godine, što znači da bi njegov izostanak predstavljao radikalnu promjenu. 

Analitičar kompanije KGI Securities Ming-Li Kuo izrazio je sumnju da Apple planira da naredni ‘veliki’ model predstavi u 2017. godini, piše Mirror. 

Kuo navodi da će iPhoneu 7 najvjerovatnije nedostajati ‘brojne atraktivne karakteristike koje bi pospješile njegovu prodaju’, i da bi u velikoj mjeri mogao da liči na već postojeće modele iPhone 6 i 6S. 

Ipak, naredni flegšip model koji će biti predstavljen u 2017. će najvjerovatnije biti jedan od najinovativnijih Appleovih modela u pogledu dizajna, s obzirom na to da bi mogao u potpunosti da bude napravljen od stakla, a da cijelu njegovu prednju površinu čini zakrivljeni OLED ekran.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.