Ove nijanse kose će biti HIT tokom ljetnjih mjeseci!
Ilustracija

Isprobajte novu tehniku farbanja kose

Ove nijanse kose će biti HIT tokom ljetnjih mjeseci!

Nakon niza tehnika koje uključuju nekoliko boja kose, došao je na red novi trend poznat kao “lived-in”.

To je posebna tehnika, koja stvara nijanse koje oponašaju prirodni izgled kose koja je dobila svjetlije tonove pod uticajem sunca. 

Cilj ove tehnike je da kosa ostane prirodna, tako da je potrebno da se stvore što nenametljive nijanse. Dobra strana ovog trenda, je da jednako odgovara i plavušama i brinetama i crvenokosim ženama. 

Za plavuše - svijetle niti 

Ovaj trend je savršen za proljeće i ljeto. Svjetliji pramenovi će osvježite boju kose, stvoriti dodatni sloj i dati potpuno novi izgled vašoj kosi. Tamnije plava osvježava se svijetlim nijansama koje izgledaju vrlo prirodno, kao da je kosa posvijetljela od sunca. 

Za brinete - Kombinacija plavih i braon tonova 

Ova kombinacija je veoma pogodna za prirodne brinete, jer pruža nježne, svijetle tonove koji čine vašu kosu svjetlijom, ali i prirodnom. Brinete treba da se fokusiraju na tamniji korijen kose, dok su svjetliji pramenovi na ostatku kose. Ova nijansa će najbolje stajati djevojkama sa tamnijim tenom.

Za crvenokose - različite nijanse jagoda 

Crvenkose djevojke će najbolje osvježiti svoj izgled, ukoliko dodaju različite crvene nijanse svojoj boji kose. Ovaj trend je savršen za proljeće i ljeto, izgleda veoma lijepo na suncu i lijepo pristaje djevojkama sa svjetlijim tenom. Ali, to ne znači da neće izgledati spektakularno na djevojkama sa tamnijom bojom kože.

Grazia.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.