Šta se dešava u tijelu kada prestanemo da imamo redovan seks? (VIDEO)
Ilustracija

Saznajte

Šta se dešava u tijelu kada prestanemo da imamo redovan seks? (VIDEO)

Opšte je poznato da redovan seks i zdrav seksualni život imaju pozitivan uticaj na zdravlje. Ali, da li ste znali da nedostatak seksa zapravo može loše da utiče na zdravlje?

Nepostojanje redovnog (ili nikakvog) seksualnog života utiče na osobu i fizički, ali i psihički. Manja kontrola bešike, depresija i erektilna disfunkcija samo su neke od nuspojava neredovnog seksa. 

Sudeći prema većini istraživanja u ovoj oblasti, osobe koje imaju seks dva do tri puta nedjeljno čine dobru stvar za svoje psihofizičko zdravlje, uključujući poboljšanje raspoloženja, sniženje krvnog pritiska, poboljšanje imuniteta, smanjenje stresa i poboljšanje odnosa u vezi. 

Neke od negativnih posljedica neredovnog seksa su: 

Slabija aktivnost mozga. Naučnici su otkrili kako redovan seks dovodi do boljih sposobnosti učenja i memorije. 

Erektilna disfunkcija. Muškarci koji imaju neredovan seks imaju dvaput veću šansu da imaju problema s erektilnom disfunkcijom od onih koji seks imaju jednom nedjeljno ili češće. 

Negativan uticaj na samopuzdanje. Nedostatak seksa u vezi može da smanji samopouzdanje, stvori osjećanje krivice i smanji u krvi nivo oksitocina i drugih hormona "povezanosti". 

Smanjena lubrikacija i kontrola bešike i pojava urinarne inkontinencije.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.