Košarkaši CSKA Moskve prvaci Evrope
Foto:AA

Košarkaši CSKA Moskve prvaci Evrope

Košarkaši CSKA iz Moskve postali su novi šampioni Evrope. Poslije osam godina CSKA je osvojio sedmu titulu prvaka Evrolige nakon što su nakon produžetka finala u Mercedez-Benz Areni u Berlinu savladali Fenerbahče sa 101:96.

Dvije ekipe, koje su tokom sezone najviše pokazale, borile su se za titulu – Moskovljani za svoju sedmu, prvu od 2008. godine, a Fenerbahče za prvu.

U završnici meča djelovalo je da će CSKA propustiti priliku da osvoji titulu pošto je ruski šampion ispustio 21 poen prednosti koliko je imao početkom treće četvrtine.

Ipak, u produženih pet minuta Moskovljani su bili uspješniji i uspjeli su da osvoje titulu prvaka Evrope.

Početak utakmice donio je izjednačenu igru, a odbrane su, kao što se i očekivalo bile u prvom planu. Moskovljani su nakon 10 minuta igre bili u vođstvu plus 2 poena – 22:20

Nije se mnogo promijenilo ni početkom druge četvrtine. Obje ekipe su teško dolazile do poena. Ipak, sredinom druge četvrtine CSKA je dobrom odbranom i protokom lopte u napadu preuzeo kontrolu, pa je do kraja prvog poluvremena rezultat bio 50:30.

Fenerbahče je u drugom poluvremenu pokušavao da se vrati u meč, ali nije došlo do znatne promjene rezultata, pa je povratak bio težak. Košarkaši moskovskog kluba su ostali smireni i treću četvrtinu su završili sa 16 poena prednosti – 69:53.

Ono što nisu uspjeli uraditi u trećoj četvrtini igrači Fenera jesu u posljednjoj. Za šest i po minuta uspjeli su da smanje razliku na minus 12, a tri i po minuta do kraja meča rezultat je bio 79:76. Fenerbahčeov Bobi Dikson je dodatno smanjio razliku na 79:78, ali je onda Miloš Teodosić preuzeo odgovornost i 48 sekundi prije kraja meča pogodio za 81:78.

Uslijedio je time-out turskog kluba nakon kojeg je Dikson pogodio trojku za 81:81 nakon čega su uslijedili produžeci u kojima su bolji i koncentrisaniji bili Moskovljani.

U utakmici za treće mjesto na završnom turniru košarkaške Evrolige ruski Lokomotiv Kuban savladao je ranije juče španski Laboral Kutxu s 85:75. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.