Prije spavanja stavite luk na vrat, rezultat će vas iznenaditi!
ilustracija

Recept

Prije spavanja stavite luk na vrat, rezultat će vas iznenaditi!

Ukoliko imate problema sa štitnom žlijezdom luk može biti veoma koristan saveznik. Recept doktora Igora Knjazkina iz Moskve se pokazao kao jedan od najefikasnijih u stimulisanju rada štitne žlijezde.

Recept:

Uveče prije spavanja isijecite crveni luk po pola tako da iz njega krene sok. Sa obje polovine laganim kružnim pokretima dobro istrljajte vrat u predjelu oko štitne žlijezde.

Poslije toga možete slobodno da legnete, ali nemojte da perete vrat, kako bi sok crvenog luka mogao da djeluje preko noći. Na ovaj način se podstiče fukcija štitne žlijezde. Recept je pogodan za osobe koje imaju probleme sa hipotireozom, odnosno smanjenom funkcijom štitne žlijezde.

Luk ima brojna korisna svojstva, on prečišćava vazduh, ubija patogene i bakterije, čisti krv i sl.

Crveni luk sadrži puno vitamina i minerala, uključujući kalcijum, magnezijum, kalijum, mangan, vitamine C, K i B6. On će vam pomoći da budete zdravi, a može da spriječi i razvoj nekih hroničnih bolesti.

Lijep ukus čini luk sjajnim dodatkom u svim jelima. Može da se griluje, peče, karamelizuje i koristi svjež u salatama. On neće dodati kalorije jelu, kao ni suvišni natrijum ili loše masti.

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.